• Met de financiële steun van:

Let’s start new business

Nieuwe bedrijvigheid en hoogwaardige tewerkstelling creëren is de hoofddoelstelling van Innotek. Met projecten rond spin-offcreatie, intrapreneurship en new business development begeleidt Innotek innoverend ondernemerschap in Vlaanderen.

Als ESA BIC Flanders bekleedt Innotek een voortrekkersrol bij de opstart van nieuwe bedrijven die ruimtevaarttechnologie inzetten voor aardse toepassingen.

Verder ondersteunt Innotek als uitbater van de Technologiehuizen in Geel en Mol KMO’s en startende ondernemingen die actief zijn in innovatieve en technologische sectoren. Zo kunnen zij zich volop focussen op de verdere uitbouw van hun bedrijf. 

Pionier in spin-offcreatie en intrapreneurship

Innotek is sinds 1987 pionier op het vlak van innovatie in Vlaanderen. De voorbije tien jaar stonden een groot deel van de projectactiviteiten in het teken van ondersteuning van spin-offcreatie en intrapreneurship.

En met succes. Verzameld over een vijftal projecten werden in deze periode meer dan 150 nieuwe bedrijfsactiviteiten opgestart en dat met steun van de Innotek-coaches. In deze spin-offs of interne ventures werken ondertussen enkele honderden mensen.

Deze mooie resultaten zetten ons er toe aan om ook in de toekomst te blijven inzetten op het valoriseren van knowhow in bestaande bedrijven en het coachen van nieuw ondernemerschap. Hierbij rekening houdend dat dit alles kadert in een gezonde langetermijnvisie die naast het bedrijfseconomische ook aandacht heeft voor de draagkracht van de aarde, de duurzaamheid van de maatschappij en het individueel welzijn van de mensen.

Deel dit op sociale media: